Har du smakat färska flingor och gryn? Jag har ett erbjudande!

Har du smakat helt färskmalda flingor/gryn? Det är en smakupplevelse! Flingorna smakar så mycket mer än de som är lagrade. Vi äter mycket gröt och müsli i vår familj vilket innebär att jag ofta maler till flingor. Utöver det använder jag flingor när jag bakar bröd och kakor. Havrekakor är till exempel en vinnare hemma hos oss. I bröden använder jag dels flingorna som dekoration och dels i degen. Flingor som man lägger ovanpå som dekoration blir rostade i ugnen och därmed extra goda. När jag har i flingor i degen gör jag i regel först en gröt, dvs blandar flingor med varmt vatten som jag sedan blandar ner i degen.

I de här frallorna har jag flingor både som dekoration ovanpå och som gröt i degen.

Just nu har jag ett erbjudande på ett startpaket med flingkvarnen FlicFloc, ett paket hela Dinkelkorn från Saltå Kvarn och recept på både gröt och granola. Du hittar erbjudandet här.

Med handvevaren FlicFloc maler du lätt ett par deciliter flingor.

Leave a Reply