Hamburgerbrödet är också superviktigt!

Jag äter sällan hamburgare för jag tycker brödet är så dåligt. Brödet är en stor del av smakupplevelsen för en hamburgare, men kommer ofta i skymundan. Jag har svårt att förstå att man kan lägga ner mycket tid och omtanke på köttet och sedan helt ignorera brödet. Dock är det ju tyvärr så att om man inte bakar själv, så är det inte så lätt att få tag i bra hamburgerbröd.

Igår grillade vi helt fantastiskt goda burgare och jag hade förberett en härlig deg dagen före. Dessa bröd är luftiga men inte luftiga på det viset som betyder ”svampluftigt”, utan det är tuggmotstånd. Och smaken är rik och inte bara ett smaklöst tillbehör. Receptet postade jag redan förra sommaren. Du hittar receptet här.

Det som gör bröden så smakrika är att de är till hälften bakade med färskmalet fullkornsmjöl. Även om ni inte har färskmalet mjöl, blir det ändå mycket godare med fullkornsmjöl. Dessutom bakar jag med surdeg vilket ger smaken ytterligare en dimension.

Vill du har färskmalet mjöl hittar du en grym kvarn här.

Det krispiga, luftiga brödet är fyllt av fyllig smak och tillsammans med allt det andra blir det som en smakexplosion i munnen.

Leave a Reply