Gröt till middag – igen!

När tiden och inspirationen tryter, så lagar jag gröt till middag. Barnen blir överlyckliga och mitt dåliga samvete för att jag inte hunnit fixa ”en riktig middag” förbyts snabbt i glädje och lättnad. Hade mina barn fått bestämma, hade de ätit gröt till middag varje dag i veckan.

Den gröt jag brukar laga är betydligt matigare och nyttigare än den klassiska havregrynsgröten. Jag maler/flingar hela havrekorn och hela rågkorn rakt ner i grytan – all näring och alla viktiga fiber finns då kvar. Framför allt blir det otroligt mycket smak av färskflingade gryn!

I min gröt brukar jag dessutom koka med bovete, kokos och frön – allt för att få en gröt som man håller sig mätt på länge. Se recept här.

Jag toppar med bär från frysen, och mitt dåliga samvete finns inte kvar längre.

Gröt på havre, råg, bovete och en näve frö

Gröt på havre, råg, bovete och en näve frö

Ni som är nyfikna på en elektrisk flingkvarn, hittar den här. Och ni  som hellre vevar själva, hittar den här.

Leave a Reply