Gröt på färskmalen Nakenhavre och Svedjeråg

Sommarlov betyder att jag, eller vi, måste laga två varma mål om dagen. Och sen mellanmål på det. Det kan lätt kännas som att jag bara står i köket. Jag tycker jag är duktig när jag lagar en riktig middag per dag, så två känns ofta övermäktigt. Vi kommer hem från stranden eller utflykten och alla är  jättehungriga och vill att maten ska stå på bordet NU. Min räddare i nöden är gröt. Barnen älskar det och även vi. Det går snabbt att göra, och jag kan servera med gott samvete för jag vet att jag serverar en näringsbomb.

Jag maler (flingar) Nakenhavre och Svedjeråg till färska flingor och låter det koka. Det tar dock längre tid att koka dem än färdigköpta för dessa är inte förpreparerade med ånga. Jag brukar krydda med kanel och kardemumma för att göra det extra gott och sedan servera med bär. Idag blev det vinbär från trädgården. Se hela receptet här.

Gillar du gröt, är detta en verkligen vinnare för hela familjen!

Jag maler Nakenhavre och Svedjeråg på den elektriska kvarnen FlocMan. Men det går även utmärkt att använda den prisvärda kvarnen FlicFloc.

Leave a Reply