Gröt – bästa snabbmaten

När det är bråttom, inspiration saknas eller när det är tomt i kylskåpet, då kör vi familjens snabbmat – gröt. Barnen blir superglada, och varje gång tänker jag ”det behöver inte vara så besvärligt det här med mat”. Gröten jag gör är betydligt mer mättande än den vanliga havregrynsgröten. Den är dessutom spetsad med både nötter och frysta bär, så det är rena hälsokuren. Testa, och se om även era barn tar glädjeskutt, och du får samtidigt en enkel räddningsplanka.

Ingredienser:
Vatten – så att det täcka alla grynen med råge.
3 dl färskflingade havregryn
3 dl färskflingade råggryn
1 dl hel bovete (bovete smakar inte så mycket, men gör gröten mer proteinrik)
2 msk kokosflingor
2 msk sesamfrö
Kanel och kardemumma efter smak
Salt
Bär och nötter till topping

Så här gör jag:
Koka upp vatten och skölj boveten i kokande vatten. Koka boveten mjuk ca 10 minuter. Blanda alla ingredienserna och låt koka ca 10 minuter under omrörning. Fyll på med vatten om det behövs. De färskmalda flingorna kräver något längre koktid än de du köper i butiken. Toppa gröten med bär och nötter och servera med mjölk.

IMG_8097

Leave a Reply

Nyhetsbrev

Anmäl dig och få intressanta artiklar och erbjudande