Granola på färskmalda havre- och rågflingor

Granola gjord på färskmalda havre- och rågflingor är något av det godaste jag vet. Om jag inte hejdar mig äter jag filmjölk och min hemmagjorda granola flera gånger om dagen. Absolut godast är den på kvällen precis före jag går och lägger mig. Just då jag inte borde äta, smakar den himmelskt gott.

Igår smaksatte jag den enligt min mans lyxvariant med choklad – receptet hittar du här. Jag hackar i mörk choklad så att det den får smälta över den färdiga granolan när den fortfarande är varm. Jag hackar i betydligt mindre än vad min man gör. Jag vill inte att granolan ska bli söt, bara få en viss sötma. På så vis blir den fortfarande nyttig.

Anledningen att jag färskmaler flingor istället för att köpa lagrade i butik är dels smaken och dels näringen. Färskmalda smakar mycket mer än lagrade. Det är en stor skillnad. Dessutom finns näringen kvar i flingorna när man använder dem direkt.

Granola med hackad mandel, blåbär, björnbär och en gnutta mörk choklad. Det är inte lätt att tacka nej till en andra och tredje tallrik…

 

Leave a Reply