Granola med nyponflingor

Müsli som rostas kallas ofta granola, och det är svårt att hitta något lika gott som den hemmagjorda. Den blir betydligt billigare när man gör den själv. Dessutom stoppar de flesta producenter numera i Oligofruktos i sin müsli, och det är en tillsats som man verkligen kan ifrågasätta. Den fyller både ut och sötar, men jag vill i vart fall inte stoppa den i min kropp. Läs gärna mer om det häroligofruktos-den-nya-mirakeltillsatsen-i-müsli?

Den här granolan har jag smaksatt med nyponskal. Nyponskal är en fantastiks källa till c-vitaminer och antioxidanter. Och det bästa är att de just nu finns att plocka runt knuten. Har du inte möjlighet att plocka och torka nypon själv finns nyponskal även att köpa i den vanliga butiken.

Grundreceptet till granolan hittar du här. Söta t.ex. med choklad eller honung – det som du tycker smakar bäst.

Den müsli jag gör är baserad på färksmalda råg- och havreflingor. De färskmalda flingorna smakar så otroligt mycket mer än de gamla som man köper i butik. Det är en STOR skillnad. Dessutom är de betydligt nyttigare, då alla vitaminer och mineraler finns kvar i de färskmalda flingorna. Du kan enkelt flinga med handvevaren, om du inte behöver några större volymer – du hittar flingkvarnen här.

Läs även här om hur mycket pengar du kan spara genom att göra din egen müsli.

Nygjord rostad müsli med torkade nyponflingor.

Leave a Reply