Gräddtårta på fullkornsmjöl – galet god!

Det är verkligen fascinerande så mycket godare allt blir när man byter ut det vita mjölet till fullkornsvetemjöl. Häromdagen bakade jag en gräddtårta där botten är på 100% fullkornsvetemjöl. Den blev superbra. Fluffig precis som den ska vara fast med så mycket mer smak. En vanlig tårtbotten smakar ju faktiskt inte så mycket mer än socker, det är de andra ingredienserna som tillför smak.

Den här tårtbotten är en rulltårtebotten, så den går otroligt snabbt att svänga ihop och grädda. Jag har spelat in en video när jag bakar – jag skulle tro att man i princip kan baka samtidigt som man tittar, så har man en klar tårta sen (jag har bara klippt bort en bit där jag vispar ägg, för det blev lite väl långt att titta på).

Snart kommer min bok ”Fullkorn” och då vore drömmen att få komma med i TV och få möjlighet att visa hur mycket gott man kan göra med fullkornsmjöl. Vad tror ni kan videon nedan hjälpa till? (ja, den är inte perfekt klippt m.m. men så är jag ju heller inget filmklippsproffs utan ett bakproffs ;-))

Ingredienser:

3 ägg
1,5 dl socker
140 g finmalt (!) fullkornsvetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk

Recept:

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt och pensla med olja. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke. Blanda ner mjölblandningen. Tillsätt mjölken. Häll upp på bakplåtspappret. Grädda i ca 4 minuter i vanlig ugn.

I videon nedan får ni ett riktigt bra tips! 

Leave a Reply