Glutenfritt fröknäcke på majsmjöl

Det här receptet postade jag till nyår, men det passar så bra även till påsk. Det är ett superenkelt fröknäcke gjort på frön och majsmjöl. Jag lovar dig, du slänger ihop det på nolltid och du behöver inte vara en van bagare. De blir så goda, knispriga och knapriga. Perfekta till dessertosten.

Har du en egen kvarn, blir det klart extra gott och nyttigt med färskmalet majsmjöl.

Glutenfritt fröknäcke

2 dl majsmjöl (mal majsen på den finaste inställningen)
¾ dl solrosfrön
½ dl linfrön
½ dl sesamfrön
½ dl pumpakärnor
2½ dl kokande vatten
½ dl neutral olja
flingsalt

  1. Sätt ugnen på 150°C varmluft
  2. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke
  3. Häll över det kokande vattnet och oljan och rör om till en jämn massa (det kommer först upplevas som det är mycket vatten, men smeten sväller snabbt, och den kommer bli lagom)
  4. Klä en plåt med bakplåtspapper och häll över massan på plåten
  5. Bred ut smeten med en slickepott. För ett tunt knäckebröd ca 1 1/2 bakplåt

    Detta ger väldigt sköra och tunna knäckebröd. Vill du ha dem något mer hållbara är det bättre att bara fördela på en plåt.

    Detta ger väldigt sköra och tunna knäckebröd. Vill du ha dem något mer hållbara är det bättre att endast fördela smeten på en plåt.

  6. Strö över flingsalt
  7. Grädda i ugnen ca 45 minuter
  8. Ta ut och låt svalna och bryt sedan i bitar

Fröknäcke

Leave a Reply

Depo 25 Bonus 25

Depo 25 Bonus 25

Depo 25 Bonus 25