Fullkornspannkakor med apelsin – så fräscht och gott!

Jag har sagt det förr, men säger det igen: ”Godare pannkakor än med färskmalet mjöl finns inte”. Det blir så galet gott! Jag önskar jag kunde få bjuda er allihopa så att ni kunde få smaka själva. Att grädda pannakakor på vitt vetemjöl känns så onödigt när man kan göra dem på fullkornsmjöl. När de dessutom görs med färskmalet fullkornsmjöl som inte smakar härsket, blir det en höjdare. Det blir både godare och så mycket nyttigare!

Idag malde jag Dinkelkorn till pannkakorna och serverade tillsammans med nyvispad grädde och apelsin. Min kusin bjöd på pannkakor, grädde och apelsin i jul, och det visade sig vara en riktigt god kombination. Perfekt nu i högsäsongen av citrusfrukter. Nu kan man dessutom få tag i ekologiska apelsiner till bra pris – köp dem (titta på ”Sista skörden” på SVT play, så kommer du vilja köpa ekoapelsiner).

Ingredienser

3 ägg
125 g finmalet fullkornsvetemjöl
6 dl mjölk
1/2 tsk salt

Recept

Vispa mjöl, mjölk och salt. Vispa ner äggen till en jämn smet. Låt svälla minst 20 minuter. Grädda pannkakorna med smör. Vispa ordentligt mellan varje lagg – fullkornsmjölet sjunker till botten.

När man får smaka pannkakor på färskmalet mjöl krävs det ingen förklaring till varför man ska mala sitt eget fullkornsmjöl.

Vill även du mala ditt eget mjöl för att kunna servera nyttiga pannkakor. Stenkvarnen Fidibus 21 är en liten kvar som räcker gott och väl om man främst ska ha den för pannkakor.

Fidibus 21 – klicka på länken.

 

 

Leave a Reply