Föredrag på Fredriksdal i Helsingborg

I helgen var jag och höll föredrag på Fredriksdal i Helsingborg. Detta ställe är så vackert att jag fick nypa  mig i armen. Vilken sagolik miljö! Eventet hette “Mat på riktigt” och fokus log på att utbilda besökarna om riktig mat, gjord från grunden. Solen strålade, besökarna strålade och alla som arbetade med eventet strålade – klart det då blev en väldigt lyckad dag. Till  min glädje valde mamma att följa med mig och hjälpa till och Jacob som arbetar på Fredriksdal stod bredvid mig och pratade sig varm om kultursorter. Det fanns så mycket att titta och lära under dagen. Chilliskolan var en av många populära programpunkter. Nedan har jag fångat några på bild, men mest höll jag egen låda och kunde inte lyssna till allt spännande som erbjöds.

Jacob och jag gjorde vårt bästa för att berätta om fördelarna med äldre kultursorter.

Mamma som tog sig en välbehövlig paus.

Jag berättar om hur man väljer rätt bröd och mjöl för hälsan, jorden och smaken.

Lukta – känn den stora doftskillnaden mellan färskmalet och gammalt

Många ville lyssna

Emmer, odlad av Jacob

Havre, odlad av Jacob

Anna höll igång den vedeldade ugnen i bakstugan och bakade surdegsbröd med besökarna.

Florence mustade äpplen och berättade om hantverket och den långa traditionen.

Björn berättade om de vackra byggnaderna som finns på Fredriksdal.

En present från Björn. Så vacker.

 

Leave a Reply