Framgång och välbehövlig knäckebrödspaus

Det har varit galet mycket att göra hos mig i ”kvarnfabriken” de sista veckorna. P1 sände två veckor i rad ett reportage om färskmalet fullkornsmjöl. Meny i P1 var här efter sommaren och spelade in reportaget i min bakstudio och nu sändes det. Efter det har jag fått så mycket samtal, mail och beställningar att tiden inte räckt till. Det känns som en sådan fantastisk bekräftelse på att fler är intresserade av det här ämnet. Man behöver inte vara en insnöad hemmabagare som jag för att tycka att detta är viktigt och kul. Jag visste det, och, nu vet jag det bestämt. Alla, både underbart härliga nördar och helt vanliga icke-nördar vill veta mer om det här!

Tack alla ni som hört av er till mig och berättat att ni uppskattade programmet – så underbart roligt och peppande att höra från er alla!

Nu tog jag mig en välbehövlig paus med en kopp te och mitt hembakade surdegsknäckebröd. Hembakat knäckebröd är vansinnigt gott. Det tar lite tid att kavla, men det är så värt det. Receptet på just det här knäckebrödet finns in min bok ”Fullkorn”.

Ni som missade reportaget i P1 Meny, kan lyssna på det här.

Jag är väldigt svag för knäckebröd, och är det hembakat är det helt löjligt gott. I somras när det var så varmt åt vi väldigt mycket knäckebröd här hemma, och jag har ännu inte tröttnat. Det fina med knäckebröd är att även om du bakar med surdeg är det i princip omöjligt att misslyckas. Om ni undrar var smöret finns, så gömmer det sig under osten. Om jag smörat ut i kanterna skulle man ju inte se det vackra knäckebrödet ;-)

Comments 2

  1. Marlene Salomonsson december 28, 2018
    • Christine Heger december 28, 2018

Leave a Reply