Framgång och välbehövlig knäckebrödspaus
Det har varit galet mycket att göra hos mig i ”kvarnfabriken” de sista veckorna. P1 sände två veckor i rad ett reportage om färskmalet fullkornsmjöl. Meny i P1 var här efter sommaren och spelade in reportaget i min bakstudio och nu sändes det. Efter det har jag fått så mycket samtal, mail och beställningar att tiden inte räckt till. Det känns som en sådan fantastisk bekräftelse på att fler är intresserade av det här ämnet. Man behöver inte vara en insnöad hemmabagare som jag för att tycka att detta är viktigt och kul. Jag visste det, och, nu vet jag det bestämt. Alla, både underbart härliga nördar och helt vanliga icke-nördar vill veta mer om det här!
Tack alla ni som hört av er till mig och berättat att ni uppskattade programmet – så underbart roligt och peppande att höra från er alla!
Nu tog jag mig en välbehövlig paus med en kopp te och mitt hembakade surdegsknäckebröd. Hembakat knäckebröd är vansinnigt gott. Det tar lite tid att kavla, men det är så värt det. Receptet på just det här knäckebrödet finns in min bok ”Fullkorn”.
Ni som missade reportaget i P1 Meny, kan lyssna på det här.
Comments 2
Leave a Reply
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Hej!
Ja vi är sååå nöjda med vår kvarn och trevligt bemötande!!
Hela december har gått åt till att mala o testbaka. Har bakat surdegsbröd, skållebröd, småkakor, rulltårta, kanelbullar, knäckebröd, frallor och pannkakor av råg, ölandsvete o korn.
Blev även nymalet mjöl till hela släkten som även de har satt igång o baka av gamla kultursorter!
Egen kvarn är verkligen toppen när man vill ha ”rent mjöl i påsen” o veta vad maten kommer ifrån!
Hälsningar från Småland
Å vad roligt att höra, vad glad jag blir! Ni har mycket gott och roligt att se fram emot – vad roligt att ni redan hunnit testa så mycket :-)