Frallor med 100% färskmalet Enkorn
Enkorn är det första odlade vetekornet dvs en urgammal sort. Den skiljer sig från det moderna vetet genom att vara enklare i sin sammansättning. Den har högre näringsinnehåll och vekare gluten. Enkorn är inte ett enkelt vete att baka med. Glutentrådarna går sönder och det är svårt att få degen att hålla ihop. Idag bakade jag trots detta surdegsfrallor på 100% fullkorn av färskmalen Enkorn. Spännande men svårbakat. Jag fick vara väldigt försiktig med degen genom hela processen, och ändå sprack degen för mig ofta. Inkråmet blev väldigt fint och luftigt. Smaken är syrlig och mustig.
Testa du med!
Jag bakade mina på ett bakstål. Utan det tror jag det tror jag de hade blivit helt platta.
Äntligen har jag fått in de perfekta bakstålen i butiken, kolla in dem här.
Comments 2
Leave a Reply
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Hej
Kan jag få receptet?
Hej Helene,
jag har tyvärr inte receptet nerskrivet. Däremot bakar jag enkornsfrallor (dock inte med 100% enkorn) i min bakbok Fullkorn, så där finns ett recept som du kan ha glädje av. :-)