Frallor med 100% färskmalet Enkorn

Enkorn är det första odlade vetekornet dvs en urgammal sort. Den skiljer sig från det moderna vetet genom att vara enklare i sin sammansättning. Den har högre näringsinnehåll och vekare gluten. Enkorn är inte ett enkelt vete att baka med. Glutentrådarna går sönder och det är svårt att få degen att hålla ihop. Idag bakade jag trots detta surdegsfrallor på 100% fullkorn av färskmalen Enkorn. Spännande men svårbakat. Jag fick vara väldigt försiktig med degen genom hela processen, och ändå sprack degen för mig ofta. Inkråmet blev väldigt fint och luftigt. Smaken är syrlig och mustig.

Testa du med!

Färgen på Enkorn är väldigt ljus. Så trots att det är 100% fullkorn blir bröden relativt ljusa.

Jag bakade mina på ett bakstål. Utan det tror jag det tror jag de hade blivit helt platta.

Äntligen har jag fått in de perfekta bakstålen i butiken, kolla in dem här.

Comments 2

  1. Helene juni 14, 2020
    • Christine Heger juni 23, 2020

Leave a Reply