Föreläsning på Katrinetorp – du anar inte vad som hände!

Jag har sett fram emot att föreläsa på Katrinetorp och i veckan var det äntligen dags. Det gick jättebra och arrangörerna var nöjda, MEN, jag måste ärligt berätta från början vad som hände:

Jag klev in i den vackra salen som de ställt iordning till mig och kände att detta kommer bli riktigt bra. Folk strömmande in och såg glada och förväntansfulla ut och jag ställde mig glatt på scenen och började prata. Jag blev i vanlig ordning exalterad av att berätta om det jag brinner för, men när jag står där och pratar är det plötsligt något som stör mig. Mitt i publiken sitter en man och kämpar för att inte somna. Ögonen sluts halvvägs och öppnas sedan med ett ryck, för att åter slutas. Jag tappar tråden och tänker ”är det så tråkigt?” Jag försöker hämta mig och komma tillbaka där jag var, men mina ögonen dras som en magnet till mannen som nu har somnat. Några sekunder senare vaknar han till igen. Och så fortsätter det. Jag kämpar för att inte titta på honom och istället titta på alla leende och uppmärksamma lyssnare runt omkring. MEN jag kan inte låta bli. Min röda fina tråd blir upphackad och jag får verkligen anstränga mig för att fokusera. Vilken galen upplevelse! Efter pausen bestämde jag mig för att inte titta på honom en enda gång, och då gick det mycket bättre (dessutom hade han nog fått i sig en kopp kaffe för han verkade betydligt piggare – jag kunde klart inte låta bli att snegla dit ändå…).

Jag säger bara KATRINETORP! Med eller utan sovande män, vilket ställe!

Dagens lärdom ”låt dig inte påverkas av sovande män!”

Här tittar jag säkert på mannen, och tänker ”vad sjutton ska jag säga så att han vaknar?” Foto: Ola Cedell

Jag bjöd på surdegsbröd bakat på färskmalet mjöl av Dinkel och råg. Foto: Ola Cedell

Publiken fick efter föreläsningen smaka och dofta på mjöl och flingor.

Den här sköna bönan, Maria från Gazpacho, kom och lyssnade hejade på. Maria är säkert en känd profil för många, för hon syns titt som tätt i tidningar där hon bjuder på läckra recept. Maria driver en cateringfirma i Malmö som heter Gazpacho Catering dessutom har hon nyligen släppt en bok med underbart läckra recept. Kolla in den här.

Det är Marias man, Ola Cedell, som tagit alla fota på mig och som dessutom fotat allt till Marias fina kokbok.

Marias bok kan du köpa här.

Vill ni boka mig för en föreläsning, så ring eller maila. Jag klarar numera av att föreläsa för alla varianter – pigga, slumrande och sovande.

Comments 3

  1. maria nyström april 13, 2018
    • Christine Heger april 13, 2018
      • maria nyström april 13, 2018

Leave a Reply