Föreläsning på Östarpsdagen – smälte jag in?

I helgen höll jag ett föredrag på Kulturen Östarp. Varje år har de ett evenemang som de kallar Östarpsdagen där de visar upp sin fina verksamhet med djur, natur och vackra gamla hus. Utöver det är det en hel rad arrangemang under dagen och ett gäng hantverkare som ställer ut. Det är en riktigt härlig miljö och i år släpade jag med hela familjen (man + 8-åring + 5-åring) och de var helt lyriska. Det är alltså verkligen värt en utflykt!

Evenemanget öppnade klockan 11 och vi kom dit med andan i halsen strax före (två barn är ibland som att förflytta ett helt gäng höns. Eller, är det lätt att förflytta höns ni som vet?). Jag hade fått en vackert bord bredvid den gamla kvarnen och bredvid mig stod Lovisa som var där och representerade föreningen Allkorn. När alla mina ”höns” kom i full galopp till bordet så tvärnitade mina stressade ögon på Lovisas utställningsbord. Det var en ögonfröjd. Bordet var utsmyckat till max i fullkomlig gammaldags harmoni. Och bakom bordet stod Lovisa själv i ”gamla” hemmasydda kläder helt perfekta för evenemanget. Själv kom jag i en korallröd tröja och släpade på barnens regnkläder i regnbågens alla färger. Jag ställde upp mina två kvarnar, la ut mina böcker, ställde fram säden och sen var jag färdig. Som tur var fanns en fin roll-up från Allkorn där jag kunde gömma allt färgglatt så min plats mer smälte ihop med hennes.

Nästa år kommer jag inte välja den korallröda tröjan utan leta efter något mer mossgrönt – vi får se om jag lyckas ;-)

Jag håller låda

Häftig miljö att hålla föreläsning i. Ett tag undrade jag hur jag skulle kunna överrösta säckpipan, men den slutade som väl var innan jag startade.

Mitt bord – en färgklick är ju aldrig dumt ;-)

Finaste bordet och finaste Lovisa! Längst bordsbenen fanns sädesknippen med olika kultursorter.

Leave a Reply