Föreläsning på kulturen Östarp – charmigare miljö svår att finna

I helgen föreläste jag om säd, mjöl och malning för besökare till Kulturen Östarps familjedag. Det var Kulturen i Lund som låg bakom arrangemanget, och det märktes – det var riktigt hög kvalitet rakt igenom. Jag föreläste i ett stall omgärdad av halm och hönor som kom och gick. Det var så charmigt. Hela stället var som att gå in i en helt ny värld och förflytta sig ett par 100 år tillbaks i tiden. Utspritt över hela området var hantverkare som arbetade och berättade om sitt hantverk. Min familj var där och njöt av allt, och min man fastnade speciellt vid en ekstock som handbilades fram under dagen för att ersätta en 200 år gammal syll. På kvällen fick jag återberättat historien om syllen som de högg fram. Faktum är att han knappt pratade om något annat än den där syllen hela kvällen. Våra egna syllar i vårt 70-tals hus skämdes säkerligen och slog nog dövörat till efter ett tag.

På söndag kommer jag hålla föredrag på Fredriksdal i Helsingborg. Kom gärna och lyssna! Jag kommer hålla till i bakstugan där det kommer råda full aktivitet med surdegsbakning i den vedeldade bakugnen och provsmakning. Biljetter till bakstugans spännande aktiviteter får man vid bakugnen. Läs mer om arrangemanget här.

Så makalöst vackert!

Här berättar jag om de olika sädesslagen och skillnaden på säd och säd.

I bakgrunden ser ni en fin roll-up från föreingen Allkorn. I samarbetade med dem spred jag kunskapen om ekologiska kultursorter.

 

Comments 2

  1. Kulturen augusti 29, 2017
    • Christine Heger september 1, 2017

Leave a Reply