Föreläsning på Fredriksdal – ett himmelrike mitt i staden

I helgen hade Fredriksdal evenemanget ”Mat på riktigt” och jag var inbjuden som föreläsare. Fredriksdals museer och trädgårdar är som ett himmelrike mitt i staden. Där finns ett lugn och en atmosfär som är som bomull för själen. ”Mat på riktigt” bjuder på en hel rad med väldigt väl genomarbetade aktiviteter för den som gillar riktigt mathantverk. Jag har haft förmånen att bli ditbjuden sedan arrangemangets start, och det är lika roligt varje år. Människorna som arbetar där är fantastiska och besökarna är positiva och genuint intresserade. Jag hade flera kortare föreläsningar under dagen där jag fick berätta om det ämne jag brinner för – mjöl. Och då i synnerhet fullkornsmjöl, kultursorter och färskmalet mjöl. Dessutom hade man hos mig möjlighet att få dofta och smaka på färskmalet mjöl, flinga sina egna färska havregryn och smaka på mitt hembakade fullkornsbröd bakat med färskmalet mjöl.

I glasen på bordet kunde besökarna gissa vilka de olika sädeskornen var  – det var inte så många som hade rätt. Råg var det många som kände igen, men sen blev det svårt.

Färska havregryn som man kan flinga för hand med några tag med veven. Otroligt smakrika och goda!

Färska havreflingor – du hittar kvarnen här.

 

Leave a Reply