Finmalet fullkornsvetemjöl
Har man en egen kvarn kan man mala fantastiskt finmalet och stenmalet fullkornsvetemjöl. Ett sådant mjöl kan vara svårt att få tag i om man inte maler själv. I regel är allt mjöl grövre malet. Det kostar mer att stenmala det fint, så jag antar att det är anledning att det är så få som säljer det. Det fina med att mala fint är att du kan baka luftiga bröd med fullkorn och slippa det onyttiga vita mjölet.
När jag var på semester hade jag surdegen med mig, men inte mjöl. Det mjöl som jag hade tillgång till var det som fanns på ICA. Där hittade jag ICA:s egna finmalde grahamsmjöl (Grahamsmjöl är samma sak som fullkornsvetemjöl). Det var förvisso inte stenmalet utan valsat, men väldigt finmalt. Det gick suveränt att baka med. Så ett tips till dig som ännu inte skaffat kvarn, eller är på semester såsom jag var, och är begränsas av utbudet på ICA, testa det!
Lycka till!
/Christine