Fina snitt eller fula – här visar jag varför

Ibland när jag bakar blir det så tydligt, och just idag var det en sådan gång. Jag började snitta surdegsbrödet och snitten gick trögt. Kniven bröt inte igenom deg-ytan så som jag önskade. Snabbt bytte jag till en annan snittkniv och snitten blev fina igen. Se filmen nedan. Alltså, en vass snittkniv är verkligen a och o. Inte bara för att det blir enklare att snitta utanför att resultatet blir så otroligt mycket vackrare. Tydligare än så här kan det inte bli :-)

Se resultatet nedan. Den dekorationen som är gjord med det vassa rakbladet är så mycket vackrare. Det även en enorm skillnad i känslan. Jag fick kämpa mig igenom med den slöa kniven (hade använt samma rakblad till några bröd före) och sen var det som att skära i smör med den nya.

se vilken enorm skillnad det blir på axen. Otroligt!

Unna dig lyxen att byt rakblad ofta på din snittkniv. Och se till så att du har en snittkniv där man kan byta rakblad.

Lycka till med snittningen!

/Christine