Extra tid? Ta chansen att baka – recept

Många säger att de gärna skulle vilja baka men att de inte har tid. Kanske har du fått tid nu? Då vill jag uppmana dig att ta tillfället i akt och baka. Det är så otroligt fridfullt och härligt att baka. Och ju mer du bakar ju bättre blir du. Har du drömmar om att baka med endast surdegs som jäsmedel, är det perfekt om du nu har tid för att träna. Det tar visserligen lång tid att baka surdegsbröd, men det är väntetid inte mycket faktiskt arbete.

Om du är ovan att baka med surdeg men gärna skulle vilja ge det en ny chans, har jag två bra recept som är enkla att lyckas med:

  • Rågkusar – nyttiga, enkla (och dyra att köpa) och perfekta att ha styckfrysta i frysen.
  • Surdegsknäckebröd – om du tycker det är svårt att få höjd på surdegsbrödet – knäckebrödet ska ändå bli platt ;-). Och det är vansinnigt gott.

    Knäckebröd, och framför allt surdegsknäckebröd, med ost är något av det godaste jag vet.

Är du mer sugen på att baka något till kaffet? Här är ett perfekt recept om du har vinbär kvar i frysen.

  • Vinbärskaka – inte så söt och bakad med fullkornsmjöl vilket gör att smaken blir så mycket rikare

Många fler nyttiga och smakrika recept hittar du i boken “Fullkorn”

 

Leave a Reply