Du förstör ditt bröd genom fel förvaring

När jag ger bort ett bröd är jag alltid lika orolig för hur mottagaren ska förvara det. Jag har lagt ner åtskilliga timmar på att baka det där brödet, och vill inte att det ska bli förstört. Så jag säger ”Varsågod, här har du ett bröd. Hur tänker du förvara det?” I regel får jag svaret ”Åh tack, det här ska vi äta imorgon till frukost, det ska bli så gott. Jag lägger det i en plastpåse.” Och där tappar jag all känsla för vad som är rätt och riktigt. Jag går upp i falsett, och beskriver stressat hur de måste förvara brödet.

Lägger du ett nybakt bröd i en plastpåse kommer det:

  1. Smaka plastpåse
  2. Förstöra den knapriga skorpan

Lägger du brödet i kylen, kommer det:

  1. Smaka kylskåp
  2. Förstöra den knapriga skorpan

Ett riktigt bröd ska förvaras inlindat i en eller flera handdukar i rumstemperatur. Alternativt stå framme stående på den uppskurna ytan. Själv föredrar jag att ha brödet i handdukar, då tycker jag det håller sig fräscht längst. Det går även att ha brödet i en papperspåse, vilket ofta är det man får om man köper brödet på ett bageri, men som sagt handuksvarianten är det jag tycker funkar bäst.

Det här GLADA brödet vill förvaras rätt så att varken smak eller skorpa förstörs. Brödet är bakat på 100% färskmalet fullkornsvetemjöl precis som brödet på bilden ovan.

 

Comments 15

  1. Martina januari 21, 2023
  2. Fredrick november 27, 2020
    • Christine Heger november 28, 2020
  3. Johan Broström februari 8, 2020
    • Christine Heger februari 10, 2020
  4. Tommy januari 10, 2019
    • Christine Heger januari 10, 2019
  5. Jen augusti 29, 2018
    • Christine Heger augusti 29, 2018
      • Lena september 7, 2018
  6. Daniel engelbrekt juli 5, 2017
    • Christine Heger juli 5, 2017
  7. Christer Hult maj 4, 2017
    • Christine Heger maj 4, 2017
      • Christer Hult maj 6, 2017

Leave a Reply