Detta visste ni inte om mig


Detta är ett inlägg där jag samarbetar med Middagsfrid, men det är så mycket mer. Det är ett inlägg om min andra stora passion och hur jag delar den med Middagsfrids grundare.

Jag har som ni vet en stark passion för bröd och bakning, men en annan minst lika stor passion är dans. Numera är det väldigt sällan jag tar mig tiden att gå ut och dansa, men det har inte alltid varit så. Jag började dansa salsa när jag pluggade i Stockholm så jag borde ha varit runt 21 år. Jag levde för dansen och även om jag redan då bakade, så var dansen i mitt huvud 24 timmar om dygnet. Jag var inte den enda. Vi var ett gäng som fann varandra och vi höll till på ett ställe som inte finns idag – La Isla. La Isla låg vid tunnelbanestationen vid Fridhemsplan. Ingången var under jord, så man var tvungen att gå ner i tunnelbanestationen för att komma in. Det var lite läskigt. Och gubben som ägde stället flörtade gärna med 20 åringar – och därmed förstår ni nivån på stället. På dansgolvet var det helt annorlunda – det bästa salsastället i stan och på den tiden dominerade kubanerna golvet. Där träffade jag bland annat Kicki Theander. Hon älskade att dansa precis som jag. Jag vet att hon fortfarande dansar, men framför allt driver hon det framgångsrika företaget Middagsfrid. Ett företag som hon och hennes man byggt från grunden med målet att göra det enkelt för familjen att laga mat, utan att behöva gå genvägar med dålig mat och tillsatser. Mat som fungerar både för djur, natur och hälsan.

Kicki är inte bara bra på mat och vad som är bra för vår hälsa och vår jord, hon är även en fantastisk dansare.

Jag minns när hon bestämde sig för att äta lunch på alla restauranger längst hela Götagatan (en lååång gata på Söder i Stockholm), och på varje ställe fråga vad det var för kött de serverade. Det var skrämmande många restauranger som inte hade en aning.

Jag ogillar starkt alla tillsatser i bröd, och Kicki och Middagsfrid har samma värderingar gällande mat. Därför känns det extra roligt att jag idag väldigt många år senare kan rekommendera  Middagsfrids Matkasse. Otroligt praktiskt och prisvärt, och framför allt är maten vald med omsorg för vi inte bara ska bli mätta utan även må bra – ekologisk mat utan tillsatser.

Nu blev jag otroligt sugen på att dansa. Det är dags för mig att leta upp dansskorna och komma iväg igen!

Glädjen i bilden får mig att vilja överge familjen direkt och gå ut och slita dansgolven i stan.

 

Leave a Reply