Detta har jag hoppats i snart ett år!

Det ringer i telefonen och jag ser att det är ett nummer från Umeå. De flesta kunder ringer från ett mobilnummer. När jag svarar förväntar jag mig därför en försäljare.

”Bröd&Kvarn, Christine” svarar jag.

”Hej detta är Lisa och jag ringer från SVT”

Tankarna far som spjut genom huvudet. Sedan jag släppte boken ”Fullkorn” har jag legat på som en iller för att komma med i ett program. Jag hinner tänka att jag måste komma ner på mattan och inte lura mig själv –  det är säkert bara är en statistisk undersökning från SVT.

Hon fortsätter: ”Vi har ett program som heter GoKväll och vi undrar om du skulle vilja…” mer hörde jag inte förrän jag utbrister ”Du skojar!”

Hon skrattar till ”Ja, du har ju varit i kontakt med oss några gånger. Trägen vinner.” Hon fortsätter att berätta och undrar sen hur det ser ut för mig den 22 november.

Jag svarar ”Jag ska kolla i min kalender, eller jag menar, jag kan ju bläddra i min kalender för saken skull och se vad som står där, men i själva verket spelar det ingen roll vad som står där – jag kommer!”

Så otroligt häftigt. Jag ska åka till SVT:s studio i Umeå och baka med fullkornsmjöl i GoKväll! Detta har jag drömt om, hoppats på, tjatat om och nu händer det. För mig är det givet – svenska folket behöver lära sig baka med fullkornsmjöl och skippa det vita mjölet – och nu äntligen får jag göra min röst hörd i TV.

Alltså, ni måste sitta bänkade i november och hålla alla tummar och tår för att jag inte ska göra bort mig. Och om jag gör en blunder, lova att inte lägga den på minnet. ;-)

Ett glädjehopp efter telefonsamtalet.

Är du intresserad av att lära dig mer om surdegsbakning och mjöl, kolla in mina kurser i höst.

Comments 18

 1. Helen Ericson augusti 9, 2019
  • Christine Heger augusti 9, 2019
 2. Monica Nilsson augusti 7, 2019
  • Christine Heger augusti 9, 2019
 3. Fredrik Wide augusti 6, 2019
  • Christine Heger augusti 6, 2019
 4. Annette Björklund augusti 6, 2019
  • Christine Heger augusti 6, 2019
 5. Mikael Evander augusti 6, 2019
  • Christine Heger augusti 6, 2019
 6. Madlein Fallgren augusti 6, 2019
  • Christine Heger augusti 6, 2019
 7. karin augusti 6, 2019
  • Christine Heger augusti 6, 2019
 8. Kerstin Bengtsson augusti 6, 2019
  • Christine Heger augusti 6, 2019
 9. Mari-Louise Karlsson augusti 6, 2019
  • Christine Heger augusti 6, 2019

Leave a Reply