Det pågår müslikrig mellan mig och min man!

Det är enkelt att göra sin egen müsli! Det enda egentliga problemet är att den går åt alldeles för fort. Gör den och göm den!

Min man och jag har ett ständigt pågående müslikrig. Vi har nämligen var sin burk. Tidigare blandade min man sin müsli utan att rosta den. Han bara malde ner de färska flingorna i burken och blandade upp med frön, nötter och russin. Det är gott det med, men tar man sig tiden att rosta, blir det så mycket godare. Nu har han kommit på det här med att rosta müslin – se hans grymt goda recept här. Problemet är som sagt bara det att müslin tenderar att ta slut alldeles för snabbt. Och när den är slut, så vet vi ju båda att det finns en burk till någonstans – den andres bruk. Såvida den inte är gömd.

Till och med barnen säger ”mammas müsli” och ”pappas müsli”. Eller till mig på morgonen ”vet du vad mamma, pappa serverade din müsli – fniss”. När till och med barnen har förstått vårt müslikrig – alltså, hur knäppa är vi egentligen?

Testa att göra din egen müsli till helgen, du kommer inte att ångra dig! Och ni som blir nyfikna på att höja smaken och nyttigheten ytterligare en nivå kika in på den här kvarnen och den här. Och läs om varför man ska flinga sina egna flingor – jag-maler-framst-for-att-inte-bli-lurad. Dessutom sparar du mycket pengar på att göra din egen müsli – läs om det här.

 

Det är här jag gömmer den - säg inget.

Det är här jag gömmer den – säg inget.

Müsli

Leave a Reply