Det här är ett mörkt bröd utan fusk!

På bilden ser du ett surdegsbröd på 100 % färskmalet fullkornsmjöl. Det är inget annat i brödet än vatten, mjöl och salt. Inga tillsatser, inga färgämnen. Surdegen, som är gjord på vatten och mjöl, är det som jäst brödet. Färgen kommer av att det är 100% fullkornsvetemjöl. Stenmalet fullkornsvetemjöl. Det smakar himmelskt, trots att det inte är några andra smaksättare än mjöl och salt. Brödet du köper i butik som har den här färgen består av betydligt fler ingredienser. Onödiga tillsatser för att få brödet att se nyttigt och mörkt ut. Och i regel är det ett bröd bakat på vitt onyttigt vetemjöl trots att det är mörkt – läs mer om det här.

Jag vill verkligen slå ett slag för fullkornet. Fullkorn betyder att hela kärnan är nermald, inget är borttaget. När hela fullkornet är nermalt finns alla mineraler och vitaminer kvar. Och framför allt är alla fibrer kvar. Det är fibrerna som hjälper dig hålla vikten, och mycket mer därtill – läs mer om det här.

Om man bortser från hälsoeffekten, så kvarstår SMAKEN. Det är i fullkornet smaken sitter! Den bästa smaken får du förstås om du färskmaler mjölet. Det är som nymalt kaffe, självklart blir det godare med nymalt.

Comments 2

  1. Christine Heger juni 28, 2017
  2. niklas juni 23, 2017

Leave a Reply