Det glamorösa livet hos Bröd&Kvarn

Det är många som säger ”du verkar ha det så härligt där nere i Falsterbo. Går hemma och bakar och myser”.  Och det stämmer, det har jag! Jag både bakar och myser. Jag lever just nu min dröm – jag driver mitt eget företag och jag gör något som jag brinner för. MEN jag jobbar också väldigt mycket. Bröd&Kvarn är jag, och allt som som blir gjort blir gjort av mig. Mellan de glittrande stränderna i Falsterbo och den roliga bakningen måste jag göra en hel del mer för att detta företag ska rulla. Häromdagen fick jag en väldigt stor leverans från Österrike med kvarnar. Det var isande kallt, duggade lätt och blåste rejält. Jag drog på mig träningskläder, cyklade bort till lagret, trotsade vinden och slet. Inte så glamoröst direkt, men även den delen tycker jag är rolig. Jag gillar att slita, i varje fall när det handlar om något så glädjefullt som mjölkvarnar.

Det är svinkallt när denna bild knäpps. Snålblåst och duggregn. Skåneväder helt enkelt. Det är just dessa stunder ”jag är så glad” att jag bor här nere istället för i Stockholm ;-). Vem vill ha snö och NK när man kan få tätt, tätt duggregn och en härlig fuktkur på kuppen?

 

Min man brukar säga att jag gillar att ”kånka”. Det finns faktiskt en härlig bieffekt – jag blir stark på kuppen. Kvarnarna väger en del. Armbrytning någon?

Vill du att jag ska slita lite mer och är intresserad av att få färskmalet fullkornsmjöl när du bakar och lagar mat, så hittar du de olika modellerna här. Jag använder själv en Fidibus XL och en FlocMan, men bakar du inte så mycket åt gången så fungerar även de mindre modellerna utmärkt. Småkakor, pannkakor, pajer – kräver till exempel ingen stor kvarn.

 

 

Comments 2

  1. Bengt Nylén januari 15, 2019
    • Christine Heger januari 27, 2019

Leave a Reply