Det är så mycket godare – smulpaj med fullkornsvetemjöl!

Har du ännu inte provat så bara måste du göra det – att byta ut det vita mjölet till fullkornsvetemjöl i smulpajen. Du kommer aldrig vilja återvända till det vita mjöl, för det blir så mycket godare.

Det bästa är om du kan få tag i ett finmalet och stenmalet fullkornsvetemjöl, men även om det inte är helt finmalet kommer det blir bra.

Hallon är syrligt och kräver en hel del socker för att det ska bli gott. För att slippa lägga i så mycket socker brukar jag ha i blåbär. I den här pajen är det hallon och blåbär vilket är en ypperlig kombination. Blåbären är söta och hallonen syrliga. Frysta hallon blir vattniga i ugnen så det krävs att du blandar i potatismjöl för att det ska blir bra. Recept på samma paj fast fast med endast blåbär hittar du här. Jag hade dock dubbelt så mycket bär i den här pajen jämfört med det receptet. Två paket frysta bär.

Jag blandade bären med lite socker och potatispulver. Bären var frysta, så för att det inte ska bli rinnigt krävs potatispulver så att det tjocknar något.
Före gräddning.
Jag önskar jag hade just detta framför mig just nu! :-)
Helst hade jag velat slicka tallriken, den var så god ;-). Fikat blev ett mycket välförtjänst avbrott från trädgårdsarbetet.

Leave a Reply