Jag är inte är unikt knäpp!

Igår hade jag visning av kvarnarna på Brödlabbet i Lund. Besökare fick prova, trycka, klämma, känna och dofta. Och jag pratade mig hes om hur lurade vi alla varit som köpt gammalt näringsfattigt mjöl i så många år. Dessutom fick jag god tid på mig att förklara fördelarna med färskt mjöl och flingor.

Folk är helt underbart engagerade. Det finns ingen hejd på kunskapstörsten. Och samtalsämnena är oändliga – sista baket, degen, mjölet, surdegen, hålen, knepen, granolan, läromästaren. Och det underbart sköna är att jag inte behöver hålla tillbaka ett dugg. Jag kan prata om detaljer som min man skulle dö av tristess att höra, och i detta forum är det bara så intressant och välkommet. Det känns fantastiskt roligt att träffa människor som bryr sig om sin hälsa och är villiga att ändra sina rutiner för få äta och må bättre. Och jag hoppas vi blir fler. Fler som börjar baka och göra sin egen müsli på färskt mjöl och flingor. När man väl satt igång inser man hur lätt det är, och så otroligt rogivande och stimulerande (och beroendeframkallande). Dessutom gör man en ovärderlig tjänst för knopp och kropp.

demo Brödlabbet 2

Leave a Reply