Chokladmuffins – något nyttigare och mycket godare
I helgen hade vi utflykt och jag och vår dotter bakade muffins. Muffins är perfekt att baka med barn – det kan liksom inte gå fel. Jag gillar dessutom att göra dem i små formar så att man får lov att äta flera. Det är häftigt att man kan baka så goda muffins med fullkornsvetemjöl istället för vitt vetemjöl (”Vad är fullkornsmjöl egentligen?”). Det är helt omöjligt att upptäcka det – att det är fullkornsmjöl märks inte. Fullkornsmjölet gör att de blir väldigt mustiga och smakrika, men fullkornsmjölet kräver även mer vätska än vanliga muffinsrecept och gärna mer smör. Jag har valt att inte göra dem så söta. Jag gillar inte längre när det är för sött. Första tuggan och andra tuggan i en söt kaka är okej, men sen blir det för mycket.
Receptet på dessa Choklad&Lingon muffins hittar du här.
Vill du skippa det vita vetemjölet och baka med Fullkornsmjöl så ger bakboken Fullkorn massor av recept, lärdomar och inspiration. Du hittar den här, och på ett riktigt bra erbjudande här.