Chocolate chip cookies med fullkornsvetemjöl – en himmelsk uppgradering!

Choclate chip cookies dvs småkakor med hela chokladbitar och nötter i, är ju något av det allra läckraste. Tänk er en sådan småkaka, men där även mjölet bidrar med smak. Det blir gudomligt gott! Jag använde fullkornsmjöl av emmervete som jag malt själv i min mjölkvarn, men ta det fullkornsvetemjöl du har tillgång till. Ölandsmjöl, dalavete, dinkel, lantvetesort – allt blir så gott bara för att du använder hela fullkornet. Läs gärna mer om vad fullkornsmjöl är här.

Ingredienser, ca 35 st
115 gram smör
1 dl farinsocker
0,75 dl strösocker (du kan minska om du vill ha en mindre söt kaka)
1 ägg
180 g finmalet fullkornsvetemjöl (även något mindre finmalet fungerar)
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vanilj
1 krm salt
50 gram grovhackad mörk choklad
30 g grovhackade hasselnötter

Recept

Vispa farinsocker, strösocker och smör. Knäck i ett ägg och blanda ner. Blanda de övriga ingredienserna i en separat bunker och häll sedan över i den andra smeten och bland ihop. Rulla ca 35 runda kulor och tryck ut till en tjock cirkel. Grädda i ca 8 minuter i 200 grader.

Bakar du de här kommer du aldrig vilja köpa färdiga i butiken igen. De är ju faktiskt så lätta att svänga ihop och du slipper alla onödiga tillsatser. Dessutom gör fullkornsmjölet att de blir än så mycket godare!

 

 

Comment 1

  1. Hanna januari 14, 2020

Leave a Reply

Nyhetsbrev

Anmäl dig och få intressanta artiklar och erbjudande