Börjat tänka på badsäsongen? Jag slår hål på myten.

Det är väl nu någon gång som många börja fundera på att man inom en snart framtid ska klämma ner sig i en bikini, baddräkt eller badshorts och låta alla skavanker bli synliga. Jag brukar tänka varje år när det blir vår ”hur ska jag kunna visa mina ben utan strumpbyxor?”. Men det märkliga är att när det väl blir varmt ute bryr jag mig inte ett dugg – det är ju helt underbart att vara barbent! Hur som helst är det många som nu funderar på hur de ska lägga om kosten för att känna sig bekväma med den nakna sanningen på sommaren. Mitt råd är så enkelt – gör en förändring i din kost. En förändring som din kropp kommer tacka dig för och som dessutom kommer gynna dina smaklökar. Byt ut det vita moderna valsade mjölet till ett stenmalet fullkornsmjöl! Därmed behöver du inte försaka något. Du kan äta pasta, bröd, pajer, pizza, kakor – jag allt som är så gott, men du gör det med ett annat mjöl.

Det vita mjölet ger dig högt blodsockerpåslag, innehåller lite näring och saknar de viktiga fibrer som gör att din kropp bättre kan hålla vikten. Dessutom minskas risken för en rad sjukdomar om man väljer fullkornsmjöl. Detta har inget att att göra med gluten! Detta har ingenting att göra med vete! Gluten och vete är något många undviker utan att veta vad det egentligen är som inte är bra. Det är högst troligt så att du mår bättre om du slutar äta gluten och vete, om det innebär att du slutar äta det vita moderna vetemjölet. Det är nämligen just det vita moderna mjölet som främst är boven, och inte vetet eller gluten i sig.

Du kan byta ut det vita mjölet till fullkornsmjöl i nästan allt. Kanske kan du inte alltid byta ut det till 100% för att få ett lika bra resultat men även om du byter en större andel har du gjort stora vinster. Och jag lovar att det kommer bli godare.

Kanske kommer badsäsongen kännas bättre i en något tunnare siluett, men framför allt kommer det som finns innanför vårt vackra skal må så mycket bättre. Om nu inte kroppen skulle hinna bli tunnare på dessa få månader fram till sommaren, så kommer antagligen du precis som jag inte bry dig – det är ju så härligt när solen och vinden får smeka den bara huden.

Boken ”Fullkorn”. Fullmatad med kunskap om fullkornsmjöl, bakning och recept på bröd, kakor, pajer – ja allt där man kan byta ut det vita mjölet till fullkornsmjöl. Du hittar boken här, eller i bokhandeln.

Detta är ett bröd bakat på 100% fullkornsvetemjöl. Så här fint och luftigt bröd kan man få med fullkornsvetemjöl om mjölet är riktigt finmalt. Jag maler mjölet själv i min mjölkvarn och därmed bestämmer jag exakt vilken finhetsgrad jag vill ha.

Leave a Reply