Bokfotografering, nervositet och lycka

Nu är det på riktigt – första fotograferingen till boken är gjord! Igår åkte jag till Landskrona där fotografen David Back bor som ska fotografera alla bilder till boken. Självklart var jag nervös inför fotograferingen. Jag hade inte träffat David förut endast sett bilder som han tagit. Jag hade med mig det jag bakat och en del rekvisita, men oroade mig för vad han hade för underlag att fotografera på, vilka prylar han hade och självklart hur han jobbade. Det var svårt att förbereda mig när jag inte hade en susning om omständigheterna. Han visade sig dock var en skön kille som var lätt att känna sig avslappnad kring. Och prylar hade han hela källaren full av. Jag tror aldrig jag sett så mycket keramik och porslin samlat på en och samma plats tidigare. Dagen flöt på smidigt och David var imponerande snabb. När jag själv fotograferar kan det ta mig en hel ”rulle” innan jag satt bilden. Ofta är bilderna suddiga och den där rätta vinkeln infinner sig inte alltid. Med David var det annorlunda. Fem ”klick”, sen var det klart. Vilken känsla, vilket proffs!

Jag har alltid varit imponerad av bilder där det hälls något. Det där är inte så lätt att få till själv kan jag lova – det krävs flera händer. Självklart tog jag tillfället att föreslå en sådan bild :-). Här häller jag en stråle mjölk i ett glas.

Förläggaren Johan Lindblad från Kakao förlag i bakgrunden. Han är värd en extra applåd för att han valde just mitt manus.

Min ständiga fråga löd: ”Ser de goda ut? Ser man hur galet goda de är? Skulle du vilja ha en nu?” Och fick jag ingen respons lät det så här ”Förstår du hur vansinnigt goda och nyttiga dessa är!” Lite tjatig var jag nog, men är man en stolt hemmabagare, så går det inte att vara tyst. För det viktigast av allt är klart att det ser gott ut, inte bara snyggt.

”Är den här okej?”

Svårt att se här, men just den där bilden blev väldigt bra. Och jag hoppas det framgår hur galet goda de är ;-)

 

Comments 2

  1. maria nyström februari 14, 2018
    • Christine Heger februari 14, 2018

Leave a Reply