Blir du glad om jag ringer?

Phu, då är det påskveckan. Det är ingen som svarar i telefon under påskveckan. Då behöver jag inte ringa. Många tar dessutom två veckors semester under påsk. Så varken denna eller nästa vecka behöver jag ringa. När de kommer tillbaka har de så mycket att göra, så då har de inte tid att prata med mig. Med andra ord kan jag få njuta av tre veckor utan dåligt samvete, eller?

Hur svårt kan det vara? Lyfta luren, säga hej och fråga om de skulle vara intresserade av färskmalet mjöl. I princip alla är intresserade som jag faktiskt ringer. Så varför är då så fruktansvärt svårt?

Jag har inga problem att sälja, om det bara inte vore på telefon.

Jag vet varför jag tycker det är så jobbigt. Jag känner att jag stör någon som håller på med något annat. Någon som sannolikt inte alls har tid att prata med mig just nu. Rädslan för att fånga någon som suckar och försöker komma på ett sätt att avsluta samtalet snabbt – usch. Det där har jag ju gjort så många gånger själv. Säljsamtal är inte roliga att ta emot. Såvida de inte ringer precis när jag saknar just det de säljer. Och hur stor chans är det.

Ni som följer mig vet att jag lovade bot och bättring efter försäljningen till Titti Qvarnström och ”Bloom in the Park” – läs mer om det här. Jag har inte hållit löftet…Peppa mig. Ni som inte tvekar en sekund när ni ska lyfta luren. Kanske vet ni även någon restaurang eller något bageri därute som går och väntar på ett säljsamtal från Bröd&Kvarn. OCH som garanterat svarar med en klingande vänlig ton – berätta!

PS: Ni kan kommentera nedan, maila mig, kommentera på Insta, FB, sms:a eller t.om. ringa. All typ av pepp och tips är välkommen!

Leave a Reply