Blänkande yta och vackra bubblor – hur gör man?

Har du upplevt att bröden ibland blir blänkande och ibland utan den lystern? Eller får du kanske aldrig bröd med den där blänkande lystern? På bilden ser du även vackra små luftbubblor. Det är inte en slump om man får det eller ej. Min erfarenhet är att detta får du om du håller degen fuktig under den långa kalljäsningen i kylskåpet.

Ett sätt är att ställa jäskorgen i en plastback med ett lock på för att på så sett behålla fukten i brödet. Har du ont om plats i kylen kan du istället lägga en våt handduk ovanpå det inlindade brödet och jäskorgen. Utöver fukten under jäsningen är det viktigt att du har ånga i ugnen när du bakar. Med dessa två knep tror jag du kan få till blänkande yta och vackra bubblor – prova!

Det är kanske svårt att se på bilden eftersom det är ett fullkornsbröd, men där finns små luftbubblor och ytan är vackert blänkande.

Leave a Reply

Depo 25 Bonus 25

Depo 25 Bonus 25

Depo 25 Bonus 25