Bakning, fotografering och onödig oro

Jag har haft ett uppdrag i veckan där jag skulle ta fram ett antal recept och sedan baka dem inför fotograferingen. I flera veckor har jag klurat på recepten och tänkt ut dess smak och utseende. Ett av dessa var en bakelse (självklart bakad på färskmalet fullkornsmjöl) som jag tydligt sett framför mig hur den skulle se ut. Den skulle vara toppad med vit chokladmousse och vara perfekt vackert spritsad. För ett par veckor sedan bakade jag den första gången och chokladmoussen bara flöt iväg. Jag bakade om, ändra i receptet, men moussen flöt. Tredje gången gillt, och äntligen fick jag till det så som jag tänkt mig. Först då smakade jag moussen i kombination med resten av bakelsens ingredienser. Fy bubblan vad sött det var. Min man sa mmm vad gott, men alltså, nej det var alldeles för sött. Det är verkligen inte min grej med sött, så det funkade inte. Så på det igen. Det lustiga med hela den här historien är att på själva fotograferingsdagen löste jag min ”ångestbakelse” mycket enklare än jag tänkt mig, och den blev så otroligt bra.

Visst är det märkligt att just det som skaffat en mest huvudbry blir det enklaste och det bästa. Jag upplever att det ofta är så även när det gäller större saker än en liten bakelse. Det jag mest oroar mig för har en tendens att lösa sig väldigt enkelt och smidigt. Tänk om jag kunde minnas det till nästa gång…

Här kommer ett gäng bilder från vårat jobb. Mästerfotografen är Sophie Håkansson som gjorde ett ypperligt jobb!

Verkligheten bakom kameran! Ha, ha :-)

Grymma fotografen Sophie framifrån. Oftast lyckas jag bara fånga henne bakom kameran.

Jag fixar – ett litet bär till, så blir det bra ;-)

Det kan låta så här när Sophie och jag arbetar:

”Jag tror vi behöver ändra helt, det är ingen harmoni i bilden.”
”Jag håller med.”
Sophie flyttar bakelsen 5 centimeter åt sidan.
”Bra Sophie, nu blev det super!”

Ha, ha, det är stor dramatik när vi jobbar ;-)

En palett av några dagens olika huvudpersoner.

 

Leave a Reply