Bakar du hela tiden?

Vänner och bekantar som följer mig i sociala medier undrar hur mycket jag egentligen bakar. Frågan får mig att skratta till, för det är en så liten del av det jag bakar som jag faktiskt fotograferar och lägger upp. Jag bakar mycket mer än vad som syns. Otroligt, säger ni. Underbart, säger jag!

Det märkliga är kanske att jag inte tröttnar. Det är lika roligt var gång, för resultaten blir aldrig riktigt det samma. Jag följer degen när den jäser och bubblar. Jag följer brödet i ugnen när det reser sig, eller, ve och fasa, flyter ut. Jag väntar med spänning till dess jag får skära upp. Jag håller andan och skär i brödet. Blev det bra? Kunde det se bättre ut? Hur smakar det? Lagom mycket syra? Fin balans i smakerna? Torrt, saftigt? Jag tröttnar inte.

Helst hade jag velat baka ännu mer än jag gör. Vardagen sätter sina begränsningar och utrustningen likaså. Det finns så oändligt mycket mer jag skulle vilja baka, och det finns så mycket jag fortfarande skulle vilja bli bättre på. Jag tröttnar inte.

En självklar följdfråga blir – vem äter allt? Det är kanske svårt att tro, men det går åt. Vi är tre vuxna och två barn och nybakt tackar aldrig någon nej till. Försök, det går inte att tacka nej :-)

 

img_1372-fixad-small

Leave a Reply