Äppelknäcke – superlätta!

Knäckebröd är bra på så många sätt. Det har lång hållbarhet, det går perfekt att baka på 100% fullkorn och det är i princip omöjligt att misslyckas med. Det här knäckebrödet är extra enkelt eftersom det är bakat med bakpulver. Degen går på ett kick att blanda ihop och de är till exempel perfekta att baka med barnen. Var och en kan får göra dem i den form som önskas.

Äppeljuicen gör äppleknäckebrödet något sött och passar  perfekt som ett nyttigare mellanmål eller till ostbrickan. Mina barn älskar de här!

Ingredienser

250 g äpplejuice
150 g grovmalt dinkelfullkornsmjöl
250 g finmalt dinkelfullkornsmjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
0,5 dl olja

Jag bakar med färskmalet mjöl, men har du inte egen kvarn går det bra att köpa mjöl (det finns många fördelar med färskmalet mjöl, och en fördel är att du kan få det malt i precis den finhetsgrad du vill). Köp då gärna stenmalet fullkornsmjöl. Får du tag i både grovmalet och finmalet mjöl är det toppen, men tag annars det du hittar, det kommer fungera det med.

Recept

Blanda bakpulver och mjöl. Häll upp juicen och oljan och blanda ner mjölblandningen och saltet. Låt stå och svälla 10 minuter. Kavla ut tunt på mjölat bakbord och tryck ut med formar. Kavla varje format knäckebröd med kruskavel (Med kruskavel förhindrar du att det blir blåsor i knäckebrödet, har du ingen kruskavel kan du nagga med en gaffel). Grädda i 225 grader i ca 7 minuter.

 

Perfekt kvarn för hemmabruk om du vill ha färskmalet, näringsrikt och smakrikt mjöl – Fidibus Medium.

Leave a Reply