Äppelpaj med smulpaj av färskmalet fullkornsmjöl
Jag tänker på det ofta när jag maler mjöl – så otroligt mycket glädje jag har av min mjölkvarn och så ofta jag använder den. När jag säljer en kvarn känner jag att jag gör den andra personen en tjänst, inte att jag kränger. Jag vet hur mycket gott och kul kvarnen kommer att bidra med – jag använder min egen kvarn i stort sett varje dag. Det ger en väldigt skön magkänsla.
Här kommer ytterligare ett tillfälle där färskmalet fullkornsmjöl är fullkomligt överlägset det vita smaklösa och onyttiga mjölet – när du gör smulpaj. Äppelpajen blir gudomligt god. Du hittar receptet här.
Som du ser på bilden har jag skalen kvar på äpplena. Det blir både nyttigare och godare. Dessutom går det så mycket snabbare att svänga ihop äppelpajen. Bara fördelar.
Jag skivar äpplena i tunna skivor, men låter skalet vara på.
Vill du ha en egen kvarn för att kunna få fram riktigt goda smaker och göra din kropp en tjänst, hittar du dem här.
Hej Christine, fick idag en Komo medium av min man Jan-Olof, så glad! Tänkte baka din smulpaj och har köpt hela vetekorn. Hur grovt ska jag mala?
Men vad roligt! Grattis Anne! Ibland maler jag riktigt fint, då blir det likt den vanliga smulpajen. Men ibland maler jag grövre, och då blir det liksom mer smuligt och grov känsla i munnen, men jag gillar det oxå. Första gången skulle jag köra riktigt finmalt – dra några steg tillbaka från det att stenarna snuddar vid varandra (då gnäller det).
Tack för snabbt svar!