Äntligen dags för lussekatter! Recept

Lussebullar är något av det bästa jag vet och jag kommer hinna baka många omgångar den närmsta tiden. Jag bakar mina lussebullar med hälften fullkornsvetemjöl. De blir så mycket godare när det är mer smak i mjölet. Knepet är dock att ha en riktigt lös deg, dvs så lite mjöl som möjligt. Då undviker du att de blir torra.

Om du tycker det är svårt att hantera den lösa degen, så ställ in degen i kylen en stund under jästiden (förläng då jästiden). När degen är kall blir den mycket lättare att hantera.

Receptet till dessa lussekatter hittar du här:

Läs gärna den här artikeln om lösa degar, så är det hjälp på vägen :-)

Lussekatter
Lite olika former är alltid kul. Lyssnade på Carolas julskiva samtidigt som jag bakade. Det har jag gjort nu i säkert 15 år – ha, ha.

Leave a Reply