Tidningsjobb på Allers – jag var nervös

I veckan fotograferade vi ett jobb som jag fått från tidningen Allers. I fokus stod fullkorn och jul – fyra småkakor och två bröd. Jag har därför i sommar delvis haft jul hos mig. Det har doftat ljuvliga dofter av jul när jag bakat, testat och bakat igen för att recepten skulle bli perfekta. Den doften blandad med saltvatten och solkräm är ganska speciell. Utöver dofterna har julkartongerna varit framme. Jag har funderat, lånat och rotat för att hitta vackert porslin och vackra detaljer. Det var första gången som jag ”stylade” mat till någon annan. I min egen studio här hemma (dvs mattan i vardagsrummet där det är bäst ljus) stylar jag självklart mina egna bilder. Nu var det för någon annan, med en fotograf jag inte kände och för en tidning jag inte kände. Jag var nervös.

Redan när jag mötte fotografen, Kicki, Christina Uhlin och matkreatören och beställaren Sandra Palmqvist i dörren kände jag dock att det här kommer bli bra. Vi satte första bilden med vörtbröd snabbt och enkelt. En härlig brödbild, som riktigt doftade jul.  Därefter kunde jag slappna av. Vi arbetade fram till lunch, sedan var bilderna klara. Sandra berättade att de dagen innan gjort midsommarbilder. Helt galet. Mer än ett år före fotograferas midsommarmaten. Och sedan jul. Matjesill på vörtbröd med andra ord.

Nu kan jag checka av det och kommer inte behöva vara nervös nästa gång. Detta året har verkligen varit fyllt av många nya erfarenheter. Jag älskar mitt arbete!

Till fotograferingen fick jag låna vacker keramik av Klara Plus Johan – kolla in dem här.

Sandra Palmqvist, matkreatör på Allers.

Kicki, fotografen som fick mina bakverk att se fantastiskt juliga och härliga ut.

Jag hade släpat med mig en hel del rekvisita…

Kicki in action

Det där ser ju bra ut säger Sandra och tar en bild. Två tjejer som är vana att arbeta ihop och får till vackra bilder på nolltid.

Jag fixar fondvägg

Inför jul kommer Allers tidning med stort julbak ut – så spännande!

Sandra matbloggar på Allers – kolla in hennes fina blogg här.

 

 

Comments 2

  1. maria nyström september 9, 2017
    • Christine Heger september 9, 2017

Leave a Reply